Afvallen met blijvend een lager gewicht

Een gezond gewicht

Overgewicht en de gevolgen daarvan vormen een ernstig gezondheidsprobleem. Diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en slijtage van heupen en knieën zijn o.a. aandoeningen als gevolg van overgewicht. Daarom doen elk jaar meer dan 2 miljoen Nederlanders een poging om af te vallen. Meestal wordt in eerste instantie succes geboekt, maar daarna volgt de teleurstelling. We worden opnieuw dikker. Hoe je blijvend een gezond gewicht kunt behouden is het thema van deze workshop. Je leert een nieuwe manier van gezond én lekker eten in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. Als afvalcoach begeleidt Christien Gussenhoven van Mederi je tijdens je proces van gedragsverandering. Daarbij houdt zij rekening met je unieke persoonlijkheid, situatie en mogelijkheden.

Voor wie: Voor mensen die in groepsverband gezonder en natuurlijker willen eten en leven. En voor iedereen die blijvend een gezond gewicht wil behouden. Groepen van 8 – 10 personen
Waar: Gezondheidscentrum Mederi, Ophoven 6 te Echt
Wanneer: Nader overeen te komen.
Hoe lang: Zes bijeenkomsten verdeeld over een jaar.
Wat zijn de kosten: € 425,-

Een gezond gewicht

Het “jo-jo- effect”

Wetenschappelijk onderzoek naar overgewicht en het “jo-jo- effect” heeft duidelijk gemaakt, dat ieder mens wordt geboren met een bepaald percentage vetcellen (vetmassa). Deze vetmassa wordt door de hersenen gecontroleerd, gereguleerd en constant gehouden.

Te weinig beweging

Als door een verkeerde manier van voeding en te weinig beweging overgewicht ontstaat, neemt ook de vetmassa toe. De nieuwe vetmassa wordt vervolgens door de hersenen op het hogere niveau in stand gehouden. Een blijvend lager gewicht behouden, betekent dus afvallen tot een nieuwe hoeveelheid vetmassa is ontstaan en deze vervolgens vasthouden totdat de hersenen deze nieuwe toestand weer in stand houden. Natuurlijk mag je daarna niet weer in oude, slechte eetgewoontes vervallen. Het is echter zeer goed mogelijk om zonder strenge maatregelen een blijvend voedzaam, gezond en smakelijk eetpatroon te realiseren.

Samen afvallen

Samen afvallen heeft zo zijn voordelen: je steunt en stimuleert elkaar, je voelt je minder geïsoleerd en hoort dat anderen met dezelfde moeilijkheden worstelen, je let op elkaar en je bent omringd met mensen die jou begrijpen. Het heeft nog meer voordelen als je het met andere huisgenoten of vrienden /innen volgt. Dan kun je elkaar in moeilijke momenten / verleidingen steunen en op een positieve manier verder gaan. In een intake gesprek bespreken we welke doelen je jezelf stelt. Vervolgens wordt er voor jou een op maat gemaakt afvalprogramma gemaakt. Dan wordt de eerste bijeenkomst met de groep gepland.

Meld je aan, of maak een afspraak

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.